Nu har det vänt!

Vi är äntligen på väg mot ljusare tider. Dagarna blir längre, eller åtminstone så känns dom längre med mer ljus. Inte för att det märks så mycket ännu, men bara vetskapen om det gör att det känns lättare. Man kan inte annat än gilla detta laughing

Vintern verkar det ju inte vara mycket med. Det gick från lera till snö - och sen tillbaka till lera igen. Med lite variationer av frusen lera och plaskig lera. Blörk!

Nu till något roligare;

Sadelproblemet till Eddie löste sig tillslut och på självaste julafton satt jag på hans rygg för första gången. Han känns mindre än Monzan vilket är märkligt då han är iaf 7cm högre. Men han är precis lika mjuk i sina rörelser om än aningens vinglig och lite strupplig. Det där med att gå och tugga tuggummi ni vet...innocent

Hittills har han skött sig med högsta betyg. Idag var tredje gången han bar omkring på mig och det gick förhållandevis snabbt tills det att han slappnade av och bara tuffade på. Vi tar det piano och låter det ta den tid han behöver. Prio ett är att han ska vara trygg och tycka att det är skoj. Vi jobbar på härifrån och jag har lyckats få en medhjälpare till så att jag inte bara är beroende av Thomas när jag ska "åka" häst.

 

Monzan har haft lite soft igångsättning och kommer trappa upp träningen succesivt från nyår. Här ska vi försöka hitta någonslags mellannivå att ligga på. Inte full träning men några snäpp under. Det där med att hitta snäppet lagom. Lättare sagt än gjort kanske. Vi får se!

Dagen före nyårsafton körs Nyårsracet. En ny aktivitet som med lite tur blir en tradition och som anordnas av Drive&Ride Mälardalen. 

Monzan är anmäld och jag ska kila iväg och köpa mig en tunna lim så att jag hänger med i svängarna....

 

Tjing så länge laughing

27 dec 2017

Välkommen till

www.stallingelsta.n.nu

Vi har startat året 2018 med att boka upp en hel del körträningar. Både för Ankan som varit hos oss ett par år samt nu även Tonnie Cazemier från Holland. Håll koll på bokningarna av ridhuset!

Dessa körträningar anordnas av Drive & Ride Mälardalen. För mer info om dessa kika in på deras sida på facebook alternativt hemsidan www.driveandride.se